Musik och sport

Deezer ska sända fotbollsmatcher

Den franskfödda musiktjänsten Deezer ska börja streama fotbollsmatcher i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Det är aningen udda att en musiktjänst börjar med live-streaming av fotbollsmatcher, men med den hårda konkurrensen som Apple Music och Spotify bidrar med så kanske man måste hitta nya sätt att sticka ut. 

Matcher kommer att sändas från engelska FA-cupen och tjänsten inkluderar även 380 Premier League-matcher per säsong. Det handlar dock inte om video utan enbart ljudstreamning och kommentering sker på engelska eller spanska. Deezers kunder får även tillgång till för-, mellan- och eftersnack, samt officiella podd-sändningar från flera av de stora engelska lagen. 

– Fotboll är Sveriges mest populära sport vilket gör det naturligt för oss att satsa på streaming av internationella matcher här. Deezer är Sveriges snabbast växande musiktjänst och vi hoppas att svenska fotbollsfans kommer att uppskatta möjligheten att kunna streama fotboll såväl som musik. Till exempel kan de lyssna på stora välkända matcher med kommentatorer i mobilhörlurarna oavsett var de befinner sig, säger Deezers chef för affärsutveckling för Europa, Afrika och Mellanöstern, Mathieu Molinero, i företagets pressmeddelande.

Källa