Gör sig redo för massproduktion

Designen klar: "Iphone 14 har börjat testtillverkas"

Tillverkaren Foxconn uppges ha börjat testproduktionen av Iphone 14.

Publicerad Uppdaterad

Apples dyrare versioner av Iphone 14 uppges ha kommit ett steg närmare massproduktion. Detta enligt publikationen Taiwan Economic Times, som uppger att tillverkaren Foxconn har inlett den initiala testproduktionen av de dyrare modellerna för att förberedda för den kommande massproduktionen. Avsikten är att kontrollera så att det går att tillverka produkterna så att de lever upp till Apples standard och att det inte uppstår några potentiella problem när massproduktionen startar senare i år. Att modellerna börjar testproduceras innebär också att modellernas börjar närma sig att utvecklingsmässigt sett vara färdiga för lansering.

Man uppger också att Luxshare, som ska ta hand om produktionen av de billigare modellerna, inte har fått sina testenheter ännu så där har man inte kunnat inleda någon testproduktion.

At Foxconn inlett testproduktion innebär att Apple enligt uppgifterna ska ha spikat designen på Iphone 14. Läckta uppgifter säger att Iphone 14 och Iphone 14 Pro kommer att innebära omfattande nyheter i form av funktion och design. Vi kan se likheter med Iphone 4 och Iphone 5 med helt platt baksida utan utstående kameror samt med runda volymknappar på sidan. Mest påtagliga nyheten tycks bli att sensorpanelen i toppen av skärmen försvinner och ersätts med ett långsmalt skärmhål centrerat i toppen. Vidare tyder uppgifterna på att Iphone Mini uteblir och att vi istället får se två modeller med 6,7 tums skärm och två med 6,1 tum. Kameramässigt ska huvudkameran uppdateras till 48 megapixel, vi får stöd för 8K-video och det ska även komma en uppdaterad vidvinkellins.  Ytterligare rykten har pratat om att telefonen får 8 GB ram för första gången och att de eventuellt kan sakna plats för fysiskt simkort och helt hänvisa kunder till e-sim.

Källa