1
1
https://www.mobil.se/nyheter/det-ar-over-nu-lg-slutar-med-alla-mobiltelefoner-officiellt
570161
Nyheter
falskt
Fokuserar på andra områden

Det är över nu: LG slutar med alla mobiltelefoner officiellt

LG har beslutat att sluta utveckla mobiltelefoner. Det meddelar bolaget idag efter ett styrelsebeslut.

Det var flera år sedan som LG hade någon position på den svenska mobilmarknaden och nu meddelar bolaget att man helt lägger ner mobilverksamheten globalt. Beslutet innebär att LG kan lägga mer resurser på uppkopplade prylar, elektriska fordon och annat där man har större möjlighet att skapa sig en position.

På den svenska marknaden har LG gjort avtryck bland annat med sina designmobiler i Chocoloate-serien och genom sina Nexus-modeller och med Nexus 5. Sedan dess har LG släppt bland annat LG G5 som tillsammans med en lång rad tillbehör som anslöts försökte skapa ett helt ekosystem med tillbehör men detta utan att få några stora framgångar.

Våren 2019 meddelade LG via Mobil att man tog paus på den nordiska marknaden när det gällde mobiltelefoner och sedsan dess har man inte hörts av. Nu lägger man alltså ner globalt och fokuserar på sina andra områden.

Beslutet kommer efter att rykten gjort gällande att LG undersökt möjligheten att sälja mobilverksamheten till en extern partner. Detta har alltså inte lyckats.

Källa

Ämnen