Inte tillgängligt pga regler

Det betyder felmeddelandet i Instagram och Facebook Messenger

I meddelandefunktionen på både Instagram och Messenger har det nyligen dykt upp ett meddelande om att vissa funktioner inte är tillgängliga. Vi har svaret på vad det innebär.

Publicerad Uppdaterad

“Vissa funktioner är inte tillgängliga”. Det meddelandet möter användare av Instagram och Facebook Messenger nu och förklaringen som ges i apparna är att Facebook gör detta för att “följa de nya reglerna för meddelandetjänster i Europa”.

Många kommer inte märka vad det är för funktioner som försvunnit och grundfunktionaliteten, att skicka och ta emot meddelanden är intakt. Facebook som står bakom båda apparna vill heller inte i detalj lista förändringarna när Mobil frågar, men vi får veta av Lukasz Lindell som är kommunikationschef på Facebook att omröstningar, smeknamn i chattar och anpassade, personliga svar på Messenger – liksom omröstningar och stickers i Instagrams direktmeddelande-funktion för tillfället är otillgängliga.

Facebook säger vidare att de jobbar på att återställa funktionerna så att de både lever upp till reglerna och till användarnas förväntningar. Åtgärden sägs vara på grund av bestämmelser kring behandling av personuppgifter. EU har även tagit fram lagen om digitala tjänster för att stärka konsumentskyddet, göra villkoren tydligare och ställa hårdare krav på internetplattformarna för att de ska vara mer öppna och transparanta.

Källa