Annons

Bildäcka

Det här kan vara nya Oneplus 5

Det här kan vara bakstycket på kommande Oneplus 5.
Det här kan vara bakstycket på kommande Oneplus 5.

För bara några dagar sedan dök bilder upp som påstods föreställa kommande Oneplus 5. Och nu har Android Authority kommit över ytterligare en läckt bild som påstås visa enheten.

Publicerad Uppdaterad

Likheterna mellan telefonen på den nya bild som nu läckt ut och de prototypbilder som tidigare publicerats är slående. Även den här enheten har antennlinjer som löper längs med de övre kortsidorna på bakstycket och dessutom har telefonen dubbla kameralinser placerade lodrätt i mitten av överkanten. Kamerorna tycks vara övertäckta på bilden, vilket på sätt och viss skänker bilden mer trovärdighet, om det nu verkligen är en Oneplus 5-prototyp. 

Kan fortfarande förändras

Även om det är en autentisk prototyp på bilden, så är det viktigt att poängtera att det i och med den saken inte är en design som nödvändigtvis är satt i sten. Saker kan fortfarande förändras. Vad gäller kameran så har även ett nytt rykte nu börjat cirkulera, och det gör gällande att den nya telefonen får en IMX398-sensor från Sony, det vill säga samma sensor som sitter i Oppo R9. Det rimmar också med tidigare uppgifter om en upplösning på 16 megapixlar. 

Bekräftat släpp i sommar

Oneplus har bekräftat att den nya telefonen kommer att släppas, men vill inte precisera exakt när det ska ske. Man nöjer sig med att konstatera att telefonen är aktuell för lansering ”i sommar”. Lanseringshistoriken för Oneplus-enheter är dessutom aningen brokig, så det är svårt att säga vad det kan tänkas innebära. Oneplus 2 släpptes i juli 2015 och Oneplus 3 släpptes i juni förra året. 

Källa