https://www.mobil.se/nyheter/det-sager-apples-kvartalsrapport-om-iphone-x-forsaljningen
565230
Nyheter
Apples andra kvartal visar försäljningsframgångar

Det säger Apples kvartalsrapport om Iphone X-försäljningen

Apple släppte den 1 maj sin kvartalsrapport och den visar att Intäkterna för Apple som helhet har ökat med 16 procent jämfört med samma period året innan. Intäkterna totalt uppgår till 61,1 miljarder dollar, motsvarande 540 miljarder svenska kronor.

Inför kvartalsrapporten har många spekulerat om hur försäljningen av Iphone X gått och i sitt uttalande i samband med att rapporten släpptes kommenterade VD Tim Cook och sa att man sett en stor ökning av intäkterna för tjänster, Iphone och wearables.

Precis som tidigare undviker Apple att särredovisa intäkterna för till exempel Iphone X specifikt och för Apple Watch. Iphone X klumpas ihop med övriga Iphonemodeller och Apple Watch får göra sällskap med övriga produkter som Airpods, Apple TV och annat i en egen kategori.

Fler och dyrare Iphones

När det gäller Iphone så sålde Apple 52,2 miljoner sådana under kvartalet, vilket är mer än samma kvartal föregående år och samtidigt visar man att snittpriset per telefon ökat, vilket då kan ses som en framgång för Iphone X. Alltså att fler personer väljer den framför billigare modeller. Utan att vidare specificera hur bra Iphone X sålt sade Tim Cook att Iphonegenerationen där Iphone X är flaggskeppet är första gången då Apple sett högst efterfrågan på den Iphonemodell som också är dyrast. 

– Konsumenter valde Iphone X oftare än någon annan Iphonemodell varje vecka under kvartalet, precis som de gjorde under det kvartal då telefonen släpptes, sa Tim Cook.

Tittar vi på försäljning av Ipads ökade även den något jämfört med samma kvartal förra året, från 8,9 till 9,1 miljoner enheter. När det gäller övriga produkter, där Apple Watch ingår redovisas inget antal sålda enheter, men intäkterna från produktgruppen ökar och det gör även intäkterna för tjänster.