Toppskärm från Samsung

Displaymate: Samsung Galaxy S20 Ultra har den bästa mobilskärmen

Att man petar in sin senaste teknik i den senaste modellen är kanske inte så konstigt. Nu har tester visat att skärmen på Samsung Galaxy S20 Ultra är den bästa mobilskärmen någonsin.

Publicerad Uppdaterad

Sidan Displaymate testar, liksom namnet hintar om, skärmar och har tagit sig an Samsung senast lanserade värsting Galaxy S20 Ultra och deras resultat imponerade. Skärmen på S20 Ultra är hela 6,9" och börjar nalla i kanten på surfplattekakan. Som förväntat har Samsung stoppat in sin bästa teknik i den dyraste modellen och det verkar inte som om de snålat ner på skärmen. Upplösningen är 3200 x 1440 och den ska enligt testarna på Displaymate ha den högsta synbara upplösningen de mätt upp. Totalt sett drog Galaxy S20 Ultra på sig tolv toppnoteringar bland deras testparametrar. 

Andra områden där den gjorde bra ifrån sig var färgkorrekthet, ljushet över hela skärmen, högsta ljushet och kontrastomfång. Samtliga punkter gör att skärmen är riktigt bra. Nu är det väl kanske så att många användare inte ser någon större skillnad mellan skärmarna hos toppmodellerna, men gillar man detaljer eller bara känslan av att ha det bästa så kan det vara en idé att kika på Galaxy S20 Ultra. 

Källa