Smartmobil för äldre

Doro presenterar ny seniormobil

Med en rad specialfunktioner och inbyggda hjälpmedel ska även äldre kunna använda en smartmobil.

Publicerad Uppdaterad

Tillverkaren Doro, som brukar presentera mobiler för äldre användare, har nu presenterat en ny smartmobil med pekskärm och 4G för äldre användare som kanske inte har använt en mobil med pekskärm tidigare. Modellen heter Doro 8210 och erbjuder bland annat en teknik som heter Doro Clearsound som ska ge ett tydligare ljud för personer med hörselnedsättningar.

För att underlätta användaren att kunna få teknikhjälp levereras Doro 8210 med appen Teamviewer, så att en familjemedlem eller släkting kan gå in på mobilen och hjälpa till även på distans. Gränssnittet har dessutom större och tydligare knappar och enkel tillgång till Google Assistent.

Precis som på sina tidigare mobiler har Doro 8210 en trygghetsknapp för att användaren enkelt ska kunna larma till fördefinierade nummer om något skulle hända. I sommar lanserar man även ett paket som kallas Doro 8210 Secure som utöver mobilen även innehåller en extra larmknapp att ha exempelvis runt handleden som ser till att användaren kan känna sig trygg även när telefonen inte är inom räckhåll.

Bland de rent tekniska detaljerna har Doro 8210 en Mediatek 6762-processor, 4 gigabyte arbetsminne och 64 gigabyte lagring som kan byggas ut med ett microSD-minne. På baksidan sitter det en trippelkamera med en primär kamera på 16MP. Skärmen ligger på 6,1 tum med en upplösning på 1560x720 pixlar. Operativsystemet är Android 12.

Doro 8210 finns tillgänglig nu med en prislapp på 3495 kronor.

Källa