Officiell app

Dropbox nu för Windows Phone

Det har funnits alternativ, men nu finns riktiga Dropbox till Windows Phone.

Publicerad Uppdaterad

Tredjepartsappar för att ladda upp och få åtkomst till filer på Dropbox har funnits sedan tidigare, men det är först nu som Dropbox har en officiell app för Windows i surfplattor och telefoner.

Appen släpps som en del i ett samarbete mellan Dropbox och Microsoft. Dropbox har sedan tidigare lagt in funktioner i Dropbox för Android och Ios så att man kan öppna officedokument direkt i Microsofts mobilappar och den funktionen finns givetvis även i Windows-versionen av Dropbox. Även en del andra funktioner känns så klart igen från de plattformar där Dropbox redan har appar. Appen kan ladda upp dina bilder från kameran direkt till Dropbox och du kan markera vilka filer som ska vara tillgängliga i appen även när du inte har uppkoppling tillgänglig. Om du vill kan du lösenordsskydda appen så att en fyrsiffrig kod krävs för at öppna appen.

Unikt för WP-versionen av Dropbox är att du kan skapa genvägar direkt till enskilda mappar från startskärmen i telefonen. Vårt snabba test av appen visar att det finns en del barnsjukdomar och slarviga översättningar, så i dagsläget verkar Microsofts egen tjänst Onedrive vara mer tillförlitlig för just Windows Phone i alla fall.

Dropboxappen är gratis och finns nu alltså både för mobiler med Windows Phone 8 och senare samt för plattor och datorer med Windows RT eller Windows 8.1

Källa