1 terabyte för tio euro

Dropbox tiodubblar lagringsutrymmet

Dropbox höjer mängden datalagring i Pro-abonnemanget och inför samtidigt nya funktioner.

Publicerad Uppdaterad

Dropbox är en av de mest populära molnlagringstjänsterna, men på sistone har den fått hård priskonkurrens från bland andra Google Drive och Microsofts Onedrive som erbjuder mer data till lägre pris. Det svarar nu Dropbox på genom att höja datapotten. Pro-abonnemanget ger nu 1000 gigabyte data, i stället för 100 gigabyte som gällde tidigare, till priset av 10 euro i månaden eller 100 euro om året. Befintliga Dropbox Pro-kunder kommer att få se sin tillgängliga datamängd fara upp de närmaste dagarna utan att de behöver göra något.

Priset är ungefär detsamma som Google Drive har för 1000 gigabyte, men till skillnad från Google Drive erbjuder Dropbox inte någon lägre prisnivå med mindre datamängd.

Samtidigt passar man på att erbjuda en rad nya funktioner för Dropbox Pro. Bland annat kan man koppla ifrån en enhet från Dropbox och radera lokalt sparat innehåll på distans, om man skulle få sin dator eller mobil stulen. Du kan även dela innehåll med lösenordsskydd eller lägga ut länkar till mappar med begränsad giltighetstid.

Källa