Billiga mobiler inte speciellt populära

Dyra mobiler går mot strömmen

Medan generella mobilförsäljningen går ner så är det fler som köper dyra mobiler.

Publicerad Uppdaterad

Enligt en ny rapport från analysföretaget Canalys går dyra mobiler, som i deras statistik är mobiler som kostar mer än 500 dollar, mot den generella mobilförsäljningen. Den totala försäljningen av mobiltelefoner skönk globalt med 13,3 procent under det första kvartalet 2023, däremot steg försäljningen av dyra mobiler med 4,7 procent under samma period.

När det gäller vilka tillverkare som är mest efterfrågade råder det ingen tvekan om vilka mobiler folk vill ha – Apple och Samsung. På Canalys 15 i topp-lista finns det bara två andra tillverkare i form av Xiaomi 13 på just plats 13, och Huawei Mate 50 på plats 14.

Apple dominerar med de fyra första placeringarna, i tur och ordning Iphone 14 Pro Max, Iphone 14 Pro, Iphone 14 och Iphone 13. Bland de åtta mest populära märkena har Apple sex av placeringarna.

Statistiken visar också att Samsung har lyckats väldigt bra med sin S23-serie då dessa är de enda som lyckas spräcka en total Apple-dominans. Galaxy S23 Ultra ligger på plats 5, Galaxy S23 på plats 7 och Galaxy S23 Plus på plats 9. Den enda vikbara mobilen som lyckas ta sig in på listan är Galaxy Z Flip 4 på plats 10.

Källa