Vinnarna nu officiella

EISA Awards 2018 – årets bästa produkter utsedda

Mobilredaktionen har tillsammans med övriga experter i organisationen EISA utsett årets bästa produkter.

Publicerad Uppdaterad

Årets pristagare i EISA Awards har utsetts och vi på Mobil har som medlemmar i EISA varit med och röstat fram vinnarna i mobilkategorin.

EISA är en sammanslutning av teknikjournalister från Europa, USA, Asien och Australien som varje år tillsammans utser vilka produkter som varit de bästa under året som gått. Alla vinnare presenteras och belönas i samband med IFA-mässan i Berlin varje höst och innefattar expertgrupper med journalister inom bland annat foto, stereo, hemmabio och mobilt.

Tillsammans med ett femtiotal specialiserade journalistkollegor från hela Europa har vi på Mobil varit med och tagit fram årets pristagare. Nedan presenteras vinnarna inom mobilkategorin närmare och du kan även se alla övriga priser i den kompletterande listan.

EISA bästa smartphone 2018-2019 

(Utsedd tillsammans med expertgruppen för foto)

Huawei P20 Pro

Med sin bländande glasfinish, imponerande 6,1 tum stora AMOLED-skärm med upplösning på 1080 x 2240 pixel och ett storleksförhållande på 18:9 är Huawei P20 Pro nyskapande. Vidare finns ett pålitligt batteri med kapacitet på hela 4000 mAh, telefonen är utrustad med snabbladdning och framförallt finns här ett fantastiskt trippelkamerasystem på baksidan, producerat i samarbete med Leica. Huawei P20 Pro är den mest avancerade, innovativa produkt vi sett på länge och på flera punkter tekniskt överlägsen. Den är både en perfekt följeslagare för mobila användare och en en trendsättare inom mobilfotofältet tack vare de fantastiska bilder och videoklipp som den producerar. Kamerasystemet består av en 40-megapixels sensor i fullfärg med bländarvärde F/1.8 och den kompletteras med två sekundära kamerasensorer – en svartvitt med 20 megapixel F/1,6 och en 8 megapixel F/2.4 som dessutom ger 5 gångers hybridzoom. Hårdvara, optik och hantverk blir en vinnande kombination. 

EISA bästa konsumentsmartphone 2018-2019

Nokia 7 Plus

Med komponenter som fungerar i harmoni med den avskalade Android One-programvaran har HMD Global skapat en smartphone som användarna säkert för sin tillförlitlighet även rekommenderar till vänner. Nokia 7 Plus är för den som kräver oklanderlig prestanda från sin telefon. Aluminiumkonstruktionen med sin keramiska känsla och den 6 tum stora IPS-skärmen med 2160 x 1 080 pixels upplösning ger telefonen en högkvalitativ känsla. Pricken över i:et står telefonens dubbla kameror för. De består av en lins på 12 megapixel med bländare F/1,75 och en telefotolins på 13 megapixlel med F/2,6, båda med Zeiss-optik. Telefonens uthållighet och användbarhet poängteras ytterligare då telefonen utrustats med ett batteri på 3800 mAh och alltså drivs av det eleganta Android One-systemet.

EISA mest prisvärda smartphone 2018-2019

NOA Element N10

När det kommer till att spendera minst pengar utan att för den skull kompromissa med prestanda tar NOA Element N10 priset. Dess moderna design med reflekterande yta och trendiga 19:9-skärm i upplösningen Full HD+ kombineras med imponerande funktioner som ljudtekniken DTS och dubbla kameror på baksidan. De senare kombinerar två Sony IMX 499-sensorer på 16 megapixel vardera och ger möjligheten till bilder i upp till imponerande 96 megapixel. Dessutom levereras enheten med NOA Premium Care som inkluderar reparationer även för skador du av misstag orsakar själv och gäller under hela första året. Det är ett unikt mervärde. Priset för telefonen är utan tvekan mellanklass, men prestandan lovar mera. 

EISA livsstilssmartphone 2018-2019

Honor 10

Med aluminiumram och glasbaksida – tillgänglig i fyra stilfulla färger – kombinerat även med högpresterande hårdvara och en smart kamera, lever Honor 10 upp till förväntningarna även hos den mest kräsne i deras lite yngre målgrupp. Den 5,84 tum stora IPS-skärmen med en upplösning på 2280 x 1080 pixel och storleksförhållande på 19:9, åttakärniga chipsetet HiSilicon Kirin 970 och batteriet på 3 400 mAh får sällskap av ett kamerasystem med dubbla linser på baksidan. Kamerasystemet består av en färgsensor på 16-megapixel med F/1.8 och en svartvit sensor på 24-megapixel. Tack vare AI-programvara kan de känna igen och anpassa inställningar för upp till 500 olika livsstilsituationer. Bra bilder helt automatiskt!

EISA mobil musikspelare 2018-2019

Pioneer XDP-02U

Pioneer XDP-02U är en av de första bärbara musikspelarna riktade till audiofilen, men som samtidigt lyckas lägga sig under den magiska 400 euronivån. Den har pekskärm, ett smidigt format och kommer i färgerna svart, vit eller rosa. Integrerat finns 16 GB lagring som kan utökas till 512 GB via två microSD-kortplatser och en kraftfull förstärkare på 300 milliwatt gör att den driver även de mest krävande hörlurarna. Musik kan strömmas via wifi eller bluetooth, batteriet räcker i uppåt 15 timmar och du kan spela 32-bitars musikfiler i upp till 192 kHz. Ljudet har utmärkt mikrodynamik och uppspelningen kan finjusteras enkelt med enhetens inbyggda 10-bands equalizer. 

EISA trådlösa in-ear-hörlurar 2018-2019

JBL Endurance Dive

Det finns många trådlösa hörlurar på marknaden, men hur många av dem kan du simma med? JBL:s Endurance Dive är inte bara vattentäta tack vare sin IPX7-certifiering. Deras "TwistLock"-teknik garanterar även att de verkligen sitter på plats, oavsett hur långt du springer, hur högt du hoppar eller hur snabbt du simmar. Du använder bluetooth för att ansluta Endurance Dive till din smartphone eller, om du föredrar det, använder det interna minnet på 1 GB för att direkt spela upp några av de 200 låtar som kan lagras direkt där. Med en batteritid som ger dig upp till 8 timmars användning från en enda laddning - eller en timme efter bara 10 minuters laddning - är detta de perfekta in-ear-lurarna för även de mest extrema situationerna. 

EISA mobil högtalare 2018-2019

JBL Xtreme 2

De är berömda för produkter som sätter ett tydligt avtryck på marknaden och högtalaren Xtreme 2 är det senaste exemplet. Det robusta fodralet rymmer ett batteri på 10 000 mAh som ger dig upp till 15 timmars musik, medan IPX7-certifieringen garanterar att den klarar väta och därför är perfekt även för festen på stranden eller vid poolen. Här är bra ljud en självklarhet – dubbla subwoofers ger utmärkt bas samtidigt som JBL Connect via bluetooth gör att högtalaren enkelt och trådlöst kan kopplas ihop med andra JBL-högtalare på ett ögonblick. Med sin stabila byggkvalitet och med flasköppnare integrerad i bärremmen kommer Xtreme 2 att låta såväl musiken som festen fortsätta långt in på småtimmarna. 

EISA brusreducerande hörlurar 2018-2019

AKG N700NC

Med N700NC tar AKG såväl trådlös teknik som den avancerade brusreduceringen till nästa nivå. Hörlurarna låter precis lika bra som de ser ut. De mjuka öronkuddarna gör lurarna bekväma även under längre flygresor och hörlurarna låter dig med ett enkelt knapptryck välja när du helt vill förlora dig i musiken och när du vill vara tillgänglig för konversation eller för att höra högtalarutrop. Inställningar sköter du enkelt i den tillhörande appen och batteriet möjliggör 20 timmars trådlös lyssning med brusreducering eller 36 timmar trådbunden lyssning med brusreducering, för de riktigt långa flygresorna. Den kompakta vikbara designen tillsammans med den trasselfria tygkabeln du kan ta bort, fjärrkontrollen och en kompakt bärväska gör det här till det perfekta resesällskapet.

EISA Ai-högtalare 2018-2019

LG Xboom AI Thinq WK7

Det är smidigt att ha Google Assistant tillgänglig för att svara på dina frågor, sätta ett alarm, dämpa belysningen eller spela musik. Hittills har högtalare med de smarta AI-funktionerna dock sällan kunnat stoltsera även med bra ljudkvalitet. Här gör högtalaren LG XBOOM AI ThinQ WK7 entré och skriver därmed om regelboken. WK7 är resultatet av ett samarbete med ljudexperterna på Meridian, något som blir tydligt så snart högtalaren tar ton. Bland annat kristallklar sång och en överraskande kraftfull bas låter dig placera denna svarta,  cylinderformade högtalare i ett hörn och fylla hela rummet med välljud. Anslut din smartphone och andra enheter via bluetooth eller wifi och säg "Hey Google" så börjar det roliga.  

EISA bärbar DAC / hörlursförstärkare 2018-2019

(Utsedd tillsammans med expergruppen för hi-fi)

iFi Audio xDSD

Med så många mobila ljudprodukter tillgängliga fanns en press på nya xDSD från iFi Audios att briljera och det är precis vad den gör. Denna batteri- eller USB-drivna DAC och hörlursförstärkare tar din smartphone, din bärbara dator eller annan bärbar musikspelare till en helt ny och välljudande nivå. Hemligheten ligger i det superlätta skalet i magnesiumlegering, kombinerat med praktiska S/PDIF- och USB-A ingångar, PCM/DSD-kompatibel DAC och analog utgång, betydligt bättre än tidigare. Med valbar digital filtrering kan du själv balansera mellan den finaste frekvensbalansen och de snabbaste transienterna. Man kan inte påstå att xDSD från iFiAudios är billig, men den andas kvalitet och är perfekt när du är på språng och samtidigt vill hänge dig åt musiken.

Källa

EISA Awards 2018-2019 – övriga priser

Expertgrupp hifi 

EISA analog musikanläggning 2018-2019

Pro-Ject Juke Box S2

EISA kompakt musikanläggning 2018-2019

Denon CEOL N10

EISA musikanläggning allt-i-ett 2018-2019

Naim Audio Uniti Atom

EISA trådlös musikanläggning 2018-2019

DALI Callisto 6C & Sound Hub

EISA musikanläggning stereo 2018-2019

Marantz ND8006/PM8006

EISA stereoreciever 2018-2019

Yamaha R-N803D

EISA förstärkare 2018-2019

Primare I15 Prisma

EISA mest prisvärda förstärkare 2018-2019

Pioneer A-40AE

EISA high-end förstärkare 2018-2019

NAD M32

EISA ljudbrygga 2018-2019

Pro-Ject Stream Box S2 Ultra

EISA DAC 2018-2019

Chord Electronics Hugo 2

EISA skivspelare 2018-2019

Technics SL-1200GR

EISA högtalare 2018-2019

ELAC Adante AS-61

EISA mest prisvärda högtalare 2018-2019

Q Acoustics 3050i

EISA smart högtalare 2018-2019

Harman Kardon Citation 500

EISA hörlur 2018-2019

Sennheiser HD 660 S

EISA high-end hörlur 2018-2019

Focal Clear

EISA hi-fi-innovation 2018-2019

Micromega M-One M-150

Tillsammans med expertgruppen för mobilt: 

EISA bärbar DAC/hörlursförstärkare 2018-2019

iFi Audio xDSD

Expertgrupp hemmabioljud 

EISA hemmabio högtalarsystem 2018-2019


Denon AVC-X8500H

EISA hemmabioreciever 2018-2019


Pioneer VSX-933

EISA högtalarsystem hemmabio 2018-2019


KEF Q Series

EISA mest prisvärda högtalarsystem hemmabio 2018-2019


Jamo S 809 HCS / S 810 SUB / S 8 ATM

EISA hemmabio vägghögtalare 2018-2019


Focal 300IWLCR6 / 300IW6

EISA ljudlimpa 2018-2019


LG SK10Y

EISA mest prisvärda ljudlimpa 2018-2019


Polk Audio MagniFi MAX

EISA subwoofer hemmabio 2018-2019

SVS SB-4000

Tillsammans med expertgruppen för hemmabio video och skärmar

EISA high-end blu-ray-spelare UHD 2018-2019


Panasonic DP-UB9000 series

EISA mest prisvärda blu-ray-spelare UHD 2018-2019


Sony UBP-X700


Tillsammans med expertgruppen för bilstereo 

EISA installation i kompakta utrymmen 2018-2019


Morel Virtus Nano Integra 602 & SoundWall PowerSlim PMC600

Expertgrupp hemmabio video och skärmar

EISA hemmabio-tv 2018-2019
Philips 65OLED903

EISA mest prisvärda OLED-tv 2018-2019


Philips 55OLED803

EISA mest prisvärda LCD-TV 2018-2019


TCL 55DC760

EISA TV med artificiell intelligens 2018-2019


LG 65SK9500

EISA high-end OLED-TV 2018-2019


LG OLED65E8

EISA high-end LCD-TV 2018-2019


Samsung 65Q9FN

EISA skärminnovation 2018-2019


Sharp Aquos LV-70X500E

EISA mest prisvärda projektor 2018-2019


BenQ W1700


BenQ HT2550 (i USA)

EISA high-end projektor 2018-2019


Sony VPL-VW760ES

Tillsammans med expertgruppen för hemmabioljud 

EISA high-end blu-ray-spelare UHD 2018-2019


Panasonic DP-UB9000 series

EISA mest prisvärda blu-ray-spelare UHD 2018-2019


Sony UBP-X700

Tillsammans med expertgruppen för foto 

EISA foto- och videokamera 2018-2019


Panasonic LUMIX DC-GH5S

Expertgruppen för foto 

EISA årets kamera 2018-2019


Sony α7 III

EISA proffskamera DSLR 2018-2019


Nikon D850

EISA DSLR-kamera 2018-2019


Canon EOS 6D Mark II

EISA mest prisvärda kamera 2018-2019


Canon EOS M50

EISA superzoomkamera 2018-2019


Sony Cyber-shot RX10 IV

EISA spegellös kamera 2018-2019


Fujifilm X-H1

EISA proffskamera spegellös 2018-2019


Sony α7R III

EISA DSLR zoomobjektiv 2018-2019


SIGMA 14-24mm F2.8 DG HSM | Art 

EISA DSLR teleobjektiv 2018-2019


Tamron 70-210mm F/4 Di VC USD

EISA DSLR premiumobjektiv 2018-2019


Canon EF 85mm f/1.4L IS USM

EISA proffsobjektiv 2018-2019

Nikon AF-S NIKKOR 180-400mm f/4E TC1.4 FL ED VR 

EISA spegellöst zoomobjektiv vidvinkel 2018-2019


Sony FE 16-35mm F2.8 GM

EISA spegellöst zoomobjektiv standard 2018-2019


Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD

EISA spegellöst teleobjektiv 2018-2019


Sony FE 100-400mm F4.5-5.6 GM OSS

EISA fotoinnovation 2018-2019


Canon Speedlite 470EX-AI

EISA fototjänst 2018-2019


CEWE Photobook Pure

Tillsammans med expertgruppen för hemmabio video och skärmar

EISA foto- och videokamera 2018-2019


Panasonic LUMIX DC-GH5S

Tillsammans med expertgruppen för mobilt 

EISA bästa smartphone 2018-2019


Huawei P20 Pro

Expertgruppen för bilstereo 

EISA huvudenhet bilststereo 2018-2019


Pioneer AVIC-Z910DAB

EISA high-end-komponent bilstereo 2018-2019


Audison TH K2 II A Coro

EISA smart uppgradering bilstereo 2018-2019


Match UP 7BMW

EISA subwoofer bilstereo 2018-2019


Audison APBX 10 AS

EISA ljudprocessor bilstereo 2018-2019


Helix DSP MINI

EISA förstärkare bilstereo 2018-2019


Ground Zero GZPA 4SQ

EISA DSP förstärkare bilstereo 2018-2019


JL Audio VX800/8i

EISA bilstereointegrering 2018-2019


Mosconi Gladen Pico 8|12 DSP

EISA innovation bilstereo 2018-2019


Gladen Aures

Tillsammans med expertgruppen för hemmabioljud 

EISA installation i kompakta utrymmen 2018-2019


Morel Virtus Nano Integra 602 & SoundWall PowerSlim PMC600