Annons

Kostsamt rekord

Elon Musk in i Guinness rekordbok

Elon Musk ny rekordinnehavare när det gäller att förlora pengar.

Publicerad Uppdaterad

Som twitterköpare, Tesla-grundare och rymdentreprenör har Elon Musk många saker han kan lägga till på sin meritlista. Nu kan han även lägga till att han har kommit in i Guinness rekordbok, även om det är tveksamt att han kommer att vilja skryta om det. 

Anledningen till att han har kommit in i rekordboken är nämligen att han enligt Guinness rekordbok är den privatperson som förlorat mest pengar på kortast tid, och hänvisade till uträkningar från tidskriften Forbes. Guinness rekordbok skriver att han enligt Forbes uppskattning har förlorat cirka 182 miljarder dollar (drygt 1,9 biljoner, eller 1 909 miljarder svenska kronor) sedan november 2021, även om andra källor tyder på att det faktiskt kan vara närmare 200 miljarder dollar.

Oavsett vilket slår han dock den tidigare rekordinnehavaren, den japanska teknikinvesteraren Masayoshi Son, som år 2000 bara lyckades förlora drygt 59 miljarder dollar.

Med sin förlust på 182 miljarder dollar förlustbesegrade han andra aspirerande rekordinnehavare som Amazons grundare Jeff Bezos med sin förlust på 80 miljarder dollar, och tätt följd av Mark Zuckerberg med 78 miljarder dollar.

Källa