Kan pressas till egen mobil

Elon Musk kan skapa egen mobil – konkurrent till Android och IOS

Twitters vd anser att man kan tvingas skapa en egen mobil om Apple och Google sätter käppar i hjulet för Twitter.

Publicerad Uppdaterad

Twitters vd Elon Musk har i en tweet konstaterat att det kan komma att bli tal om att skapa en egen modell av mobiltelefon. Konstaterandet kommer efter att politisk kommentatorn, författaren och podcastvärden Liz Wheeler skrivit att Musk borde skapa en egen mobil med ett eget operativsystem om Apple och Google skulle plocka bort Twitter från sina butiker. Enligt Wheeler skulle halva Amerika vara beredda att byta till den nya mobilen och sannolikt överge Androids och iPhones ekosystemen, som enligt hennes åsikt är "snokande" plattformar.

Musk kommenterade detta med "Jag hoppas verkligen att det inte kommer till det, men ja, om det inte finns något annat val kommer jag att göra en alternativ telefon."

Med undantag av Nothings grundare Carl Pei, som konstaterade att han är nyfiken på vad Musk kan göra, möttes dock Musks uttalande med en utbredd skepsis angående hur framgångsrikt ett sådant projekt skulle kunna vara. De vanligaste argumenten som tas upp är att det inte finns plats för ett tredje alternativ och pekar på misslyckade tidigare försök från bland annat Facebook och Microsoft.

Källa