Ökar

En av fem kör Lollipop nu

Android Lollipop ökar stadigt och nu kör mer är en femtedel Androidversionen i sina enheter.

Publicerad Uppdaterad

Inom kort kommer nätet att svämma över av rapporter, pressmeddelanden och rykten om huruvida just din mobil eller platta kommer att uppgraderas till Android M. Den hysterin ser vi varje år när Android uppdateras och även i lite mindre doser under året allt eftersom småuppdateringar av systemet släpps.

Men innan det inträffar kan vi alltid titta på hur Android 5, Lollipop, har vuxit till sig under året. Hittills är det fortfarande Android 4.4 som är allra störst där ute i världen med 39,2 procent av enheterna som kör det, men Lollipop har ändå lyckats ta sig till en andraplats på lite mindre än ett år. Version 5.0 körs av 15,9% av alla aktiva enheter och 5.1 på 5,1% av dem, vilket lite lågstadiematte säger oss blir ganska exakt 21% av enheterna.

Samtidigt får vi även höra från Sony att hela deras Z-serie nu ska begåvas med Android 5.1 inom kort. Även om Sony varit ett föredöme under den här uppdateringscykeln är det samtidigt tydligt att tillverkarna verkar ha brytt sig om uppdateringar lite mer i år än tidigare, vilket säkerligen har bidragit till de fina siffrorna för versionen.

Har du någon enhet kvar på en äldre Androidversion än 5.0 och är det i så fall självvalt eller beror det på att tillverkaren slutade supporta enheten innan det var dags för uppgradering? Kommentarsfältet är ditt.