Jelly Bean fortsatt störst

En procent av Android-enheterna kör Kitkat

Samtidigt som Google lanserade Nexus 5 i slutet av oktober släpptes även Androids senaste version, 4.4, även känd som Kitkat. I början av december kördes Kitkat i 1,1 procent av Android-enheterna, enligt ny data från Google.

Publicerad Uppdaterad

Cirka 1,1 procent av Android-enheterna kör Kitkat en månad efter att Androids senaste version släpptes, en förhållandevis bra siffra med tanke på att det än så länge finns få enheter som kör versionen. Dessa är främst Nexus 5, Nexus 7, Nexus 10, HTC One (Google Edition) och Galaxy S4 (Google Edition). Jelly Bean, det vill säga Android 4.1.x, 4.2.x och 4.3, är den Android-version som fortsätter att dominera, med cirka 54,5 procent av enheterna.

Populärast med 4 tums skärm
Enligt Googles uppgifter är även 4 tum den mest utbreda skärmstorleken bland Android-enheter; 3-4 tums skärmar står för över 79 procent av enheterna i den aktuella mätningen. Större skärmar på upp till 10 tum står för närmare 12 procent av enheterna. 

Enheter som mäts i Googles data är de som under en sjudagarsperiod (till den 2:a december) besökt Google Play Store och som kör senaste versionen av appmarknadplatsens app, det vill säga enheter med Android version 2.2 eller senare. Enligt Google står äldre versioner för cirka 1 procent av Android-enheterna.

Källa