Färskt rykte

”Endast Pro-versionen av Mate 10 sägs få kantfri skärm”

Rykten från källor på det kinesiska nätverket Weibo gör gällande att Huaweis kommande Mate 10 kommer i två versioner. Och det är bara varianten med suffixet Pro som får kantfri skärm.

Publicerad Uppdaterad

”Kantfri skärm” är förvisso ett ofta missvisande uttryck, då det allt som oftast snarare innebär mycket tunna kanter än inga kanter alls. Men det har hur som helst kommit att bli ett vedertaget begrepp och en solklar trend på smartphonesidan. Alla nya enheter tycks komma med kantfri skärm. Men den ordinarie versionen av Huawei Mate 10 kommer inte att göra det, om man får tro uppgifter som kommer från källor på det kinesiska sociala nätverket Weibo. Enligt uppgifterna ska däremot Pro-versionen av telefonen var försedd med den åtråvärda egenskapen. 

Fyra blir två

Mate 9 släpptes i hela fyra versioner. Den här gången blir det bara två, om man får tro uppgiftslämnaren. Det påstående går dock stick i stäv med tidigare rykten om en Lite-version av Mate 10, och vad som är korrekt är förstås omöjligt att avgöra. De tidigare rykten om två enheter som florerat har handlat om en 5,8-tumsversion samt en på 6,1 tum. Den 16 oktober ska Mate 10 offentliggöras, så då lär vi få facit i hand. 

Källa