https://www.mobil.se/nyheter/enorm-lacka-avslojar-surface-produkter-sa-foljer-du-lanseringen-idag
567635
Nyheter
Upplagt för ett spännande event ikväll

Enorm läcka avslöjar Surface-produkter – så följer du lanseringen idag

En Surface-enhet med vikbar skärm. Ja, det är en av många produkter som kan komma att visas upp när Microsoft bjuder in till produktbonanza ikväll. Och nu kan en färsk läcka ha avslöjat flera av enheterna som förväntas offentliggöras.

Just den där enheten med dubbla skärmar (eller möjligen en böjbar skärm) hör tråkigt nog inte till de produkter som det dykt upp bilder på i den färska läckan, men techläckaren Evan Blass som publicerat bilderna konstaterar däremot i en tweet att ”Surface-enheten med dubbelskärm” saknas i sammanställningen. Man kan förstås tolka det som att den kommer att visas upp, men att Blass helt enkelt inte har kommit över någon bild eller några närmare uppgifter om den. Blass har i en senare tweet avslöjat att enheten med dubbelskärm kommer att köra en specialversion av WIndows kallad Windows 10X, som ska vara speciellt framtagen för just enheter med dubbla eller böjbara skärmar. Microsoft ska ha jobbat med den nya Surface-enheten under minst två år. Enheten ska gå under kodnamnet Project Centaurus internt, och den ska dessutom ha visats upp i samband med ett internt möte med de anställda på bolaget i somras. 

Utöver den så lär vi enligt läckan få se en ny ARM-baserad Surface Pro, det vill säga en version av Microsofts hybridplatta som har ett mobilchipp under skalet, sannolikt ett Snapdragonchipp från Qualcomm. En ordinarie Surface Pro 7-enhet ska också presenteras, liksom både 13- och 15-tumsversioner av den nya bärbara datorn Surface Laptop 3. Microsofts lanseringsevent drar igång klockan 16 i eftermiddag svensk tid, och då lär saker och ting klarna en smula. Här kan du följa eventet live.