https://www.mobil.se/nyheter/erbjuder-helt-gratis-mobilabonnemang-om-du-tittar-pa-reklam
565302
Nyheter
Samtal, surf och sms avgiftsfritt

Erbjuder helt gratis mobilabonnemang om du tittar på reklam

Wifog släpper ett helt nytt mobilabonnemang som ger dig gratis samtal, surf och sms varje månad. Förutsättningen är att du samlar poäng genom att till exempel titta på reklamfilm.

Det nya abonnemanget är långt ifrån obegränsat, men det är i alla fall avgiftsfritt. I det kostnadsfria abonnemanget ingår 400 megabyte surf per månad, 20 sms och 15 minuter samtal totalt. För att få det här gratis är förutsättningen att man tjänar ihop till 400 poäng som sedan alltså kan betala abonnmeanget. Wifog använder operatören Tres mobilnät.

När Mobil provar att skapa ett konto får vi inleda med att titta på en kort reklamfilm direkt i webbläsaren och har därmed tjänat 3 av de 400 poäng som krävs för månadskostnaden. Utöver att titta på reklamfilm kan man tjäna poäng genom att handla på webben hos någon av de butiker och tjänster som samarbetar med Wifog eller svara på enkäter och undersökningar. När vi skapat vårt konto för att testa får vi beskedet att simkortet kommer hem i brevlådan inom 2-5 dagar och fram tills dess kan man passa på att tjäna poäng till den kommande månadens poäng. Just när vi tittar finns dock inga fler reklamfilmer att titta på som ger poäng.

400 MB data per månad

Den begränsade mängden data i abonnemanget gör att Wifog knappast lämpar sig för storanvändaren.

– Detta är inte ett abonnemang för storkonsumenten, men våra siffror visar att miljontals svenskar använder väldigt begränsat med data och samtal och därför vill vi lansera något som verkligen tilltalar en stor del av befolkningen, säger Peter Håkansson som är vd på Wifog.

Poängen du tjänar in kan även användas till annat än att fylla på Wifog-abonnemanget, till exempel till att fylla på ditt Comviq kontantkort eller för att köpa presentkort eller biocheckar. Tittar man på fler reklamfilmer kan man få mer data, men skulle du behöva mer utan att behöva titta på reklam någon gång går det även bra att betala med pengar.