Annons

Nu ett ännu större kap

Essential Phone kraftigt prissänkt

Android-skaparen Andy Rubins smartphone Essential Phone prissänks nu kraftigt från motsvarande 5 700 kronor till 4 070 kronor. Vad som är anledningen till prissänkningen är oklart, men sannolikt har Essential helt enkelt inte lyckat sälja så många enheter som man hade hoppats på.

Publicerad Uppdaterad

I en värld där flaggskeppsmodellerna från de etablerade tillverkarna formligen rusar i pris, så utgör Android-skaparen Andy Rubins utmanare Essential Phone ett välkommet inslag. Telefonen kombinerar high end-specifikationer med ett förhållandevis lågt pris. Den som kan leva med att ha ett lite udda märke kan med andra ord göra ett riktigt kap. Och än mer så nu, då man sänkt telefonen rejält i pris från motsvarande redan låga 5 700 kronor till cirka 4 070 kronor. Sannolikt har Essential helt enkelt inte sålt så många enheter som man hade hoppas på sedan telefonen släpptes i slutet av augusti, även om man säger till Engadget att prissänkningen ska bidra till att sprida ryktet om enhetens prisvärdhet. 

Topptelefon

För den som inte är bekant med telefonen så handlar det om en enhet med 5,71-tums IPS-skärm, Snapdragon 835-chipp, 4 GB arbetsminne, 128 GB lagring och dubbla kameror på 13 megapixlar vardera. Telefonen är dessutom riktigt snygg och tunn, med näst intill kantfri skärm, keramiskt bakstycke och titanram. 
Starten kunde dock ha blivit bättre för Essential Phone. Dels blev telefonen försenad i omgångar. Dels lyckades man med konststycket att avslöja privat information om användarna för andra användare genom ett misslyckat mejlutskick. 

Källa