Neddragningar inom hårdvara och sälj

Essential säger upp en tredjedel av personalen

Android-skaparen Andy Rubins smartphone-startup Essential säger nu upp 30 procent av de anställda, något som sannolikt är en direkt följd av de klena försäljningssiffrorna för Essential Phone.

Publicerad Uppdaterad

”Det här har varit ett mycket svårt beslut att ta. Vi är oerhört ledsna för de följder det får för våra kollegor som nu måste lämna företaget och vi gör allt vi kan för att hjälpa dem med sina framtida karriärer” säger en talesperson för Essential till affärspublikationen Bloomberg. Det är primärt på hårdvaru- och säljavdelningen hos Essential som nedskärningarna nu görs. Försäljningsframgångarna uteblev för företagets första telefon Essential Phone, och det är med stor sannolikhet också just den saken som bidragit till att man nu måste skära ned. 

Nytt fokus

En uppföljare till Essential Phone ställdes in helt och hållet under året, och dessutom valde man bort att lansera den AI-högtalare som man sade sig ha på gång. Men Essential är ingalunda på väg att ge upp. Som tidigare rapporterats så har man en ny typ av AI-baserad telefon på gång, som ska skilja sig markant från hur en klassisk smartphone ser ut idag. Enheten ska vara som en förlängning av användaren och ska bland annat kunna svara på meddelanden med automatik. Huruvida den enheten blir verklighet och om den i så fall dessutom blir en försälningsframgång lär få en avgörande betydelse för företagets fortsättning. 

Källa