Snabba ryck

Essential tycks ha ännu en telefon på gång

Essential Phone tycks få sällskap av en ny enhet.
Essential Phone tycks få sällskap av en ny enhet.

Android-grundaren Andy Rubins smartphone Essential Phone släpptes för bara några veckor sedan, men redan nu tycks en ny enhet vara på gång.

Publicerad Uppdaterad

Om du inte har hört talas om Essential Phone så är du sannolikt inte ensam. Det handlar nämligen inte om någon enhet från någon av de stora aktörerna, utan om ett projekt signerat Android-grundaren Andy Rubin. Telefonen har dock väckt en del uppmärksamhet, dels till följd av att det är just Andy Rubin som ligger bakom den, men även för att den är ganska stilig och bjuder på rätt goda prestanda. Telefonen har 5,7-tumsskärm, Snadpragon 835-chipp, kamera på 13 megapixlar och 4 GB arbetsminne. Och trots att Essential Phone inte har hunnit börja levereras ännu, så tycks en ny enhet vara på gång. 

Kan vara enhet i mellansegmentet

Den befintliga Essential-enheten bär modellnumret PH-1, men en ny produkt med modellbeteckningen A11 har dykt upp i dokument som lämnats in till Wi-Fi Alliance. Någon mer information än just modellbeteckningen går förvisso inte att utläsa, annat än att den kör Android 7.1.1 Nougat. Således lär det förstås handla om en mobil enhet av något slag, och spekulationerna så här långt har handlat om en enklare enhet i mellan- eller kanske rent av budgetsegmentet. Vad som föranlett förseningarna av Essentials första telefon är oklart. Ursprungsplanen var att lansera telefonen i slutet av juni, något som alltså inte skett. 

Källa