https://www.mobil.se/nyheter/eu-kommissionen-skeptiska-till-googles-kop-av-fitbit
568309
Nyheter
Eu vill sätta stopp

Eu-kommissionen skeptiska till Googles köp av Fitbit

Den europeiska dataskyddsstyrelsen har satt fingret i luften och meddelar att de kan komma att lämna in en formell invändning mot Googles köp av Fitbit.

EDPB (european data protection board) har i ett uttalande sagt att de oroar sig över privatpersoners personuppgifter vid en potentiell affär mellan Google och Fitbit. De menar att det skulle leda till att en stor mängd känslig data om europeér skulle samlas ihop och hamna i händerna på ett jätteföretag, något de anser leder till potentiella problem med datasäkerhet. EDPB är en grupp som konsulterar eukommisionen i frågor som rör datasäkerhet och de menar att de kan komma att råda kommissionen att göra en officiell invändning mot affären. EDPB menar också att Google måste garantera att man kan följa de regler som infördes i och med GDPR. 

Google lade ett bud på Fitbit under hösten och summan det handlar om är 2,1 miljarder dollar. Om köpet skulle gå i hamn skulle Google bli en av de fem största leverantörerna av wearables och skulle kunna konkurrera med Apple, Samsung och Huawei. Affären är för tillfället under utredning hos justitiedepartementet i USA.