https://www.mobil.se/nyheter/evernote-sager-upp-15-procent-av-sin-personal
565914
Nyheter
Motgångarna fortsätter

Evernote säger upp 15 procent av sin personal

Antecknings- och produktivitetstjänsten Evernote har haft det tufft under lång tid. Nu aviserar företaget att man säger upp 15 procent av de anställda.

Evernote var under sina storhetsdagar en av de i särklass mest populära produktivitets-apparna på flera plattformar. Den molnbaserade lösningen för anteckningar och dokumentsamarbete har dock haft det tufft på sistone, inte minst till följd av att man inte lyckats få tillräckligt många att betala för produkten. Antalet betalande användare ska enligt obekräftade uppgifter ha legat still i hela sex års tid, och de företagslösningar man erbjudit har inte gjort någon större succé. För bara några veckor sedan skedde dessutom flera tunga chefsavhopp. Och nu tvingas man till neddragningar. 

54 får gå

Av ett internt meddelande till de anställda som läckt ut framgår det att inte mindre än 54 personer, det vill säga 15 procent av dagens personalstyrka, måste lämna Evernote. ”Vi måste anpassa oss snabbt när strategin inte ger utdelning” skriver vd:n Chris O'Neil i meddelandet där han också berättar att man kommer att fokusera mer på produktutveckling framöver. 

Annons

Ämnen