LG G7 Neo

Evleaks: "Det där är LGs nästa toppmodell"

Den mystiska G7:a som LG verkar ha visat upp i slutet sällskap på Mobile World Congress ska vara LG:s nästa flaggskepp, enligt den kände läckaren Evan Blass.

Publicerad Uppdaterad

I går skrev vi om hur en israelisk publikation lagt upp bilder, video och specifikationer på en LG G7 (Neo) som ska ha visats upp i smyg för utvalda besökare på Mobile World Congress i Barcelona. Det hela var mycket märkligt, eftersom LG valde att inte lansera någon ny toppmodell på mässan. Ryktena talar dessutom om att G7 är skrotad, och LG arbetar med en ny toppmodell som ska få annat namn. Så varför skulle man välja att visa upp en nedlagd modell? Och sett till specifikationerna, var det något fel på den telefonen egentligen?

Nu hävdar den kända läckaren Evan Blass, @evleaks på Twitter, att den läckta mobilen är LG:s kommande toppmodell, med kodnamn Judy, trots allt. De specifikationer som angavs av läckan stämmer med Judy, sånär som på att skärmen på LG:s kommande modell ska vara av MLCD-typ i stället för Oled-typ som på prototypen. Enligt Evan Blass ska anställda på LG klaga över att telefonen kopierar Iphone X för mycket, och den israeliske journalist som läckt uppgifterna ska numera få kallt bemötande av LG:s representanter.

För att repetera den läckta mobilens egenskaper ska den ha en 6-tumsskärm med en upplösning på hela 3120 x 1440 pixel, eller 19,5:9-format, dock med en urgröpning i överkanten modell Iphone X. Vidare sägs telefonen ha Snapdragon 845, upp till 6 GB arbetsminne och upp till 128 GB lagring. Dubbla 16 MP-kameror ska vara försedda med artificiell intelligens för motivigenkänning, förmodligen av samma typ som på V30S. Batteriet ska vara på 3000 mAh och telefonen vattentät enligt IP68.

Källa