https://www.mobil.se/nyheter/explosion-i-kinesisk-butik-n-r-kund-bet-i-ett-iphone-batteri
564683
Nyheter
Pröva inte det här hemma

Explosion i kinesisk butik när kund bet i ett Iphone-batteri

Det är ingen vidare idé att bita i ett smartphonebatteri. Det har en kinesisk butikskund fått erfara, efter att ett Iphone-batteri exploderat i munnen på honom.

Varför skulle man vilja bita i ett Iphone-batteri? Ja, det kan man förstås fråga sig. Den butikskund i Kina som för ett par dagar sedan skulle få sitt Iphone-batteri utbytt tyckte tydligen att det var en vettig idé i alla fall, något som han snart fick ångra. Batteriet exploderade nämligen i munnen på honom. Lyckligtvis skadades varken han själv eller någon annan i butiken i samband med incidenten, som är den tredje av sitt slag sedan Apple inledde sitt prissänkta utbytesprogram för Iphone-batterier. Det har spekulerats i att mannen bet i batteriet för att kontrollera huruvida det var ett äkta batteri, detta då vissa kinesiska reparatörer har visat sig byta ut Apples originalbatterier mot billiga kopior. 

Fångades på film

Hela incidenten har fångats på film av övervakningskameror i butiken, och de visar att mannen synar batteriet mycket noggrant innan han bestämmer sig för att bita i det. Det kan förstås handla om en kopia på ett Iphone-batteri, men det är trots det självfallet aldrig en bra idé att bita i ett batteri. Det är också högst tvivelaktigt huruvida man verkligen kan avgöra om ett batteri är äkta genom att bita i det. 

Ämnen