Lägger ner definitivt

Extra: Samsung skrotar Note 7

Enligt flera källor har Samsung givit upp hoppet om Note 7 och lägger ner modellen helt.

Publicerad Uppdaterad

Än finns det inget hundraprocentigt officiellt besked, men det står klart att Samsung avbrutit produktion och försäljning av Galaxy Note 7 efter ett besked till den koreanska motsvarigheten till Post och telestyrelsen, och enligt flera källor, däribland Wall Street Journal, är stoppet permanent. Samsung lägger helt enkelt ner Note 7.

Beskedet kommer säkert som en sorg för anhängare av Note-serien, men beslutet är rimligt. De brinnande Note 7:orna har redan orsakat stor skada på Samsungs renommé, och en fortsatt rapportering om uteblivna telefoner och jakt på konstruktionsfel kan bara ytterligare skada företagets anseende. Genom att sätta punkt här och nu kan man i alla fall lägga detta pinsamma fiasko bakom sig i stället för att ha det som en ständigt pågående katastrof.

Att skriva av höstens planerade storsäljare på detta vis lär svida i plånboken för Samsung. Analytiker citerade av Reuters uppskattar att Samsung förlorar 17 miljarder dollar i utebliven försäljning. Samtidigt gör man det för att minimera förlusterna. Förutom skadorna i anseende skulle det säkert ta månader att hitta och åtgärda ett konstruktionsfel, och förutom själva kostnaderna för det är frågan hur stort intresset skulle vara för Note 7 vid det laget och efter allt som hänt.

Källa