https://www.mobil.se/nyheter/f-nyheter-i-android-43
525218
Nyheter
Barnsäker

Få nyheter i Android 4.3

Nyheterna som framgick i och med dagens presentationen av Android 4.3 var inte många. Men föräldrar kommer att kunna känna sig tryggare med det nya systemet.

Förra gången Android fick en stor uppdatering var en av nyheterna att man kunde skapa flera användarkonton på samma platta. Denna gång är den stora nyheten en vidareutveckling av det. Inte nog med att du kan skapa flera unika användarkonton, nu kan du även bestämma hur apparna ska bete sig, exempelvis om du är rädd för att ungarna ska beställa en massa onödiga saker via ”in app”-köp. Den möjligheten går nämligen att stänga av. 

Annars var det inte så mycket nytt. Den senaste versionen stödjer Bluetooth smart-teknik (eller Bluetooth low energy som det också kallas) vilket gör det möjligt att koppla ihop enheten med exempelvis hjärtsensorer. Det har också kommit en ny 3d-grafikstandard, OpenGl Es 3.0 som gör det möjligt att skapa bättre detaljer, skuggor och reflektioner i spel. 

Det som förmodligen många framtida Nexus 7-användare kommer att glädjas över är att Netflix videoströmmar i 1080p till plattan.  

Google börjar att skicka ut uppdateringen Android 4.3 till Nexus 4, Nexus 10 och Nexus 7 redan idag.

Vill ni läsa mer om de specifika uppdateringarna kan ni göra det på http://android-developers.blogspot.se/2013/07/android-43-and-updated-developer-tools.html och http://developer.android.com/about/versions/jelly-bean.html.

Ämnen