Annons

Samma fast tunnare

Första intrycket av Sony Xperia Z3

Det är en speciell telefon att börja testa. Angenämt på ett obekvämt sätt.

Publicerad Uppdaterad

Xperia Z3 är en något konstig telefon att bilda sig en uppfattning om. föregångaren, Xperia Z2 är bara runt ett halvår gammal men har hunnit med att få toppbetyg av oss, hunnit med att vinna en duell mot OnePlus One, vinna vårt jämförande kameratest, vårt jämförande videotest och vårt jämförande test av toppmodeller. Xperia Z2 har helt enkelt varit fånigt bra och på pappret är Xperia Z3 mer eller mindre exakt samma telefon fast i ett något tunnare skal.

Det är också tunnheten som utmärker sig främst när vi börjar testa telefonen, för den där millimetern mindre i tjocklek gör en hel del. Det tillsammans med betydligt rundare kanter gör att telefonen i sig känns betydligt bekvämare att hålla i, åtminstone för det mesta. Baksidan och kanterna gör nämligen att telefonen också känns enormt hal, vilket åtminstone initialt inte är speciellt upplyftande.

Det som ska vara nytt i övrigt är sådant som vi än så länge inte hunnit göra något närmare djupdykning i. Processorns klockfrekvens har skrämts upp 200 megahertz samtidigt som batteritiden ska ha blivit bättre trots lägre kapacitet. Över natten har batteriet gått ner väldigt lite även om vi inte slagit på Stamina-läget ännu och spontant verkar telefonen riktigt rapp medan vi använder den, men ett mer handfast uttalande väntar vi med tills vi har tillbringat lite mer tid med telefonen.

Även kameran är en sådan funktion som behöver lite mer tid, men så långt vi lekt med den kan vi konstatera att den är minst lika snabb som tidigare och bilderna är inte alls fy skam.

Det svåra med den här luren är just att den kommer så nära inpå föregångaren. Med tanke på vad Xperia Z2 har vunnit under året ligger den bra till för att utses till årets mobil, så Xperia Z3 kan inte riktigt göra fel om den bara behåller det. Men samtidigt är nyheterna väldigt få.