Får ett annat fokus än nedlagda ”M”

Facebook har en egen AI-assistent på gång – igen

Kommer du ihåg Facebooks AI-assistent ”M”? Projektet lades ned, men nu bekräftar Facebook att man har en ny och lite annorlunda AI-assistent under utveckling.

Publicerad Uppdaterad

Redan under onsdagskvällen började rykten cirkulera om att Facebook har en ny AI-assistent under utveckling. Och nu har Facebook bekräftat den saken, samtidigt som man antyder att AI-assistenten kanske inte riktigt blir en tvättäkta utmanare till Alexa, Siri eller Google Assistant, vilket de tidigare uppgifterna gjorde gällande. Facebook tog som kanske bekant fram en AI-assistent för kommunikationstjänsten Messenger för några år sedan, men lade senare ned den. Den här gången har man valt en lite annorlunda angreppsvinkel där man fokuserar mer på plattformar där röststyrning och gester spelar en viktig roll. Den nya assistenten ska till exempel kunna användas med företagets Oculus-headset och med kommunikationsenheten Portal.

Enligt källor till CNBC så ska det vara chefen för Facebook Reality Labs, Ira Snyder, som leder arbetet med utvecklingen av AI-assistenten. På hans Linkedin-sida står han bland annat listad som chef för produkten ”Facebook Assistant”, vilket sannolikt är namnet på den kommande assistenten. Arbetet med den nya AI-assistenten ska ha pågått sedan 2018. 

Källa