Optimering

Facebook är inte Android-vänlig

Vill du ha längre batteritid och en snabbare Androidmobil? Avinstallera Facebook-appen.

Publicerad:

3 feb 2016 - 08:00

Uppdaterad:

3 feb 2016 - 08:00

Flera Android-användare har testat och redovisat hur Facebook-appen påverkar deras mobiltelefoners prestanda. Deras slutsatser är inte positiva, vare sig när det gäller hastighet eller batteritid. 

Enligt Android-bloggaren Russel Holly (Android Central) är livet med en Android-lur bättre om man avinstallerar Facebook-appen. En Reddit-användare bestämde sig för att empiriskt försöka ta reda på om det stämmer. 

Pbrandes_eth, som Reddit-användaren kallar sig, startade femton appar femton gånger och räknade ut ett medelvärde. Enligt honom startade apparna i snitt upp till femton procent snabbare när Messenger- och Facebook-appen inte var installerade på mobilen. Testet gjordes på en LG G4 och Discomark användes som benchmark-program. 

Resultatet fick fler Reddit-användare med andra mobilmodeller att ge sig på experimentet. Många rapporterade resultat som på det stora hela överensstämde med Pbrandes_eth:s slutsatser. 

Även batteritiden blir lidande

Samuel Gibbs, en journalist på the Guardian, tog experimentet åt ett annat håll och bestämde sig för att testa om Facebook-appen påverkar batteritiden negativt. Gibbs behöll Messenger-appen men byte ut Facebook mot en app som heter Metal, en ”web wrapper” för Facebooks mobilwebbsida. 

Enligt Gibbs hade hans Huawei Nexus 6P tjugo procent längre batteri tid per dag efter app-bytet. Gibbs påstår att medan Facebook-appen i sig inte såg ut att använda mycket kraft, så krävde andra delar av operativsystemet mindre kräm efter att Facebook hade avinstallerats.

.

.

 

.