Annons

Allt på samma ställe

Facebook testar att samla ihop notifieringar

Snart kan det bli möjligt att stressa upp sig över alla olästa inlägg i Facebook-tjänster på ett och samma ställe.
Snart kan det bli möjligt att stressa upp sig över alla olästa inlägg i Facebook-tjänster på ett och samma ställe.

Facebook är som bekant inte bara Facebook, utan en hel flora tjänster. Och nu vill det sociala nätverket testa att samla notifieringar från alla sina tjänster på en och samma plats i telefonen.

Publicerad Uppdaterad

Det är sociala medier-analytikern Mari Smith som har upptäckt Facebooks nya experiment med notifieringar. Och det är i Facebooks huvud-app som man valt att samla notifieringar från såväl Facebook som Messenger och Instagram. Facebook har också bekräftat att man testar saken och skriver i ett uttalande till sajten Techcrunch: ”Vi genomför ett mycket begränsat test med att göra det enklare att upptäcka och kommunicera med människor och saker som användarna bryr sig om. Vi undersöker olika sätt att enklare byta mellan Facebook, Messenger och Instagram”. 

Länkar samman apparna

Men inte nog med att man får notifieringarna på en och samma plats. Man kan även gå direkt till den app som det finns notifieringar för genom att helt enkelt trycka på siffran som indikerar väntande notifieringar. På så vis länkas de olika tjänsterna samman via Facebooks huvud-app. Flera bedömare menar att lösningen skulle kunna ge ett högre engagemang bland användarna över hela Facebooks produktlinje, men alla är inte övertygade om att det skulle falla i god jord. ”Vissa användare kommer förmodigen att hata det. Det är en exploatering av människors ångest kring olästa notifieringar” skriver Techcrunch-redaktören Josh Constine. 

Finns i de övre hörnen

App-växlingsfunktionen går att komma åt via de övre hörnen av de respektive apparna genom att man trycker på sin profil-ikon. Där framgår det direkt huruvida man har olästa meddelanden i någon av de andra tjänsterna, genom en klassisk rödmarkering och siffra. Den tjänst som i nuläget inte finns med i experimentet är Whatsapp. Eftersom det handlar om ett test är det förstås oklart huruvida Facebook tänkt rulla ut funktionen brett till allmänheten eller inte. 

Källa