Annons

Nu kan annonser spåra dig igen

Facebook uppges lura spårningsskydd med krypterade länkar

Kryptering av länkar eliminerar webbläsares förmåga att städa bort spårning.

Publicerad Uppdaterad

Allt fler webbläsare har börjar använda funktioner där programmet automatiskt städar bort spårningsinformation från länkar som användaren klickar på. Det innebär att även om användaren klickar på en länk som innehåller information som gör att användaren kan spåras, så försvinner den informationen och användaren kan bli lite mer anonym till annonsörernas frustration.

Nu uppger publikationen Ghacks att Facebook har börjat kryptera sina länkar, vilket förhindrar webbläsarnas möjlighet att plocka bort spårningsinformationen från dem. Därmed är det återigen fritt fram för Facebook och annonsörer att utvinna och utnyttja information om användaren.

Det kan i teorin fortfarande vara möjligt att plocka bort spårningsinformationen, men eftersom den informationen nu är sammanslagen och krypterad tillsammans med annan information betyder det att även annan information försvinner. Det blir till exempel inte längre möjligt att länka till specifika inlägg eller information på andra webbplatser, utan enbart till webbplatsens huvudadress.

Källa