Intresset det lägsta på fem år

Färsk studie visar att ovanligt få planerar att köpa en ny Iphone

Indikationerna på att Iphone-intresset inte är på topp fortsätter att avlösa varandra i en strid ström. En färsk undersökning pekar på att uppgraderingsintresset nu är det lägsta på fem år.

Publicerad Uppdaterad

Tim Cook lär kanske inte ligga sömnlös över det minskade Iphone-intresset, av den enkla anledningen att priserna på enheterna skjutit i höjden under senare år. Apple tjänar därmed mer på varje såld enhet. Men ur ett mer långsiktigt och varumärkesbyggande perspektiv kan det förstås vara oroväckande när kundernas uppgraderingsvilja minskar. Och enligt färska siffror från den schweiziska investmenbanken UBS, så har kunderna just nu det lägsta intresset av att köpa en ny Iphone som man kunnat notera på fem år. 

Gäller både Kina och USA

UBS-studien har genomförts i fem länder där man tillfrågat sammanlagt 6 900 konsumenter, och det minskade intresset kan noteras i alla delar av världen. På den amerikanska marknaden har andelen som överväger att köpa en ny Iphone inom ett år minskat från förra årets 21 procent till 18 procent. Och på den kinesiska marknaden sjunker siffran från 29 till 23 procent över året. Siffrorna ligger i linje med den data som tidigar kommit från analysfirman Mixpanel rörande årets Iphone-enheter. Iphone är fortfarande en extremt populär produkt och Apple lär göra en rejäl vinst även med de nya Iphone-modellerna. 

Källa