https://www.mobil.se/nyheter/fbi-mobil-kryptering-r-f-r-s-ker
557619
Nyheter
Tillflyktsort för kriminella

FBI: Mobil kryptering är för säker

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/FBI.jpg?itok=bIZndPJc', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/FBI.jpg?itok=I1X7cns4', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/FBI.jpg', w: 650, h: 406, title: ' ' },]
Amerikanska FBI är inte alls glada över att bland annat Apple försöker göra dina data säkra.

Det är i en intervju med 60 Minutes som FBI-chefen James Corney pratar om hur de ser på krypteringslösningarna från Apple och liknande teknikjättar. 

I korthet anser Corney att säkerhetslösningarna som bland annat Apple och Google implementerar försvårar deras jobb och att det i förlängningen innebär att de mobila plattformarna blir en fristad för kriminella. Nu säger han förvisso inte att alla mobila användare är kriminella, men han drar liknelsen med att det blir som en lägenhet som inte går att bryta sig in i.

Det ställs givetvis mot den tidigare NSA-skandalen och myndigheternas övervakning av användare oavsett om de var misstänkta för något eller ej. Problemet ligger då i att om en myndighet kan knäcka ett system för att komma åt kriminella, eller om de får en bakdörr in i systemet, så kan det lika gärna användas av personer med illvillig agenda att göra detsamma.

Är det ett problem att brottsbekämpning hindras av såna här tilltag eller ska den typen av åtgärder få stå åt sidan för att skydda användares data? Kommentarsfältet är ditt!