Äntligen

Filhantering kommer till Ios 9

Vill du ha koll på var saker finns sparade i din Iphone kommer Ios 9 ge vad du behöver.

Publicerad Uppdaterad

Sedan introduktionen av Iphone 2007 har avsaknaden av filhanterare varit en av punkterna som kritiker av såväl telefonen som systemet klagat på. Även om Android inte har det inbyggt som standard har det alltid funnits filhanterare att ladda ner till systemet och google har väl aldrig egentligen motsagt sig den typen av funktioner. Till Iphone och Ipad har det däremot varit tvärt nej med förklaringen att det helt enkelt ska fungera i alla fall (vilket det förvisso många gånger gjort, men på bekostnad av en hel del kontroll).

I och med Ios 9 kommer det däremot att bli lite ändring på den punkten. Dels kommer sökfunktionen Spotlight att kunna söka efter dokument inuti appar, vilket bara det innebär en stor förbättring. Men den lite större nyheten är att du som användare kan gå in i inställningarna för att slå på en Icloud Drive-app.

I appen kommer du att kunna se alla filer som finns sparade på din Icloud Drive och köra viss filhantering. Det innebär inte att du får filhantering för allt på telefonen i samma vända, men bra att komma åt dina molnlagrade filer i ett mer organiserat skick.