Nytt från stegräknarjätten

Fitbit Alta: Designat sportarmband

I hälarna på träningsklockan Blaze lanserar Fitbit nu det nya aktivitetsarmbandet Alta.

Publicerad:

3 feb 2016 - 17:17

Uppdaterad:

3 feb 2016 - 17:17

Aktivitetsarmband kan vara en riktigt bra motivator för att få dig att röra dig mer, men ett problem är att de allra flesta ser ut som elektroniska fotbojor eller något du fått av landstinget för att larma hemtjänsten om du ramlat.

Det verkar även Fitbit, branschens jätte, ha tagit notis om, och de lanserar nu Fitbit Alta med lite mer påkostad design. Själva aktivitetsmätaren är i polerad metall, silver till en början, guld på väg, med en touchdisplay, men armbanden är utbytbara, och förutom de sedvanliga plastarmbanden har man även armband i läder och metall att köpa till. Det ska vara lätt att byta armbandet för olika tillfällen, om du inte vill att ditt dyra designarmband ska bli mos på gymet.

Fitbit Alta saknar pulsmätare som mer avancerade aktivitetsarmband brukar ha. I gengäld klarar den av att automatiskt känna igen vissa typer av sportaktiviteter som tennis, fotboll, cykling och löpning och automatiskt mäta tiden du ägnar dig åt dem. Den påminner dig också om att röra dig om du suttit still för länge. Den synkar dina data mot din mobil (Android, Ios, Windows) och mot webben.

Armband, förresten, det finns inget som säger att Fitbit Alta måste fästas på handleden. När Fitbit tidigare samarbetade med designern Tory Burch förvandlades aktivitetsmätaren Flex bland annat till ett rätt snyggt halssmycke. Man aviserar att samarbetet fortsätter och att Tory Burch kommer att ta fram nya tillbehör till Fitbit Alta, och vi hoppas på något lika kreativt denna gång.

Fitbit Alta ska börja säljas i april, och kostar då 140 euro, vilket gissningsvis ger ett svenskt pris på drygt 1500 kronor. Armbanden är i turkos, svart, blå eller lila, och kan även köpas separat för 30 euro. Läderarmband kan köpas för 70 euro, och till sommaren kommer ett armband i rostfritt stål för 100 euro.

Vad tror ni, har Fitbit lyckats göra aktivitetsarmbandet snyggt? Välkomna att kommentera!

.

.

 

.