Nya områden

Fitbit börjar mäta löprundan

Aktivitetsmätarna från Fitbit har precis lärt sig några nya tricks.

Publicerad Uppdaterad

Fitbits stegräknare är utan tvekan de mest populära aktivitetsmätarna i världen just nu. Fram tills igår var dock appen begränsad till att mäta steg, sömn, kalorier och i bästa fall hur många minuter av de uppmätta stegen som var ”aktiva” jämfört med vanlig promenad (som löpning).

Det ändrade Fitbit precis på och i deras nya app vill de försöka konkurrera med Runkeeper och liknande appar genom att även logga hela aktiviteter som löpning via GPS. Appen har även förbättrats när det gäller att logga mat för att på så sätt bli en lite mer komplett historia än att bara logga steg och sömn. Du kan även logga aktiviteter manuellt, då Fitbit hämtar data i stil med beräknad kaloriförbrukning från Myfitnesspal och Endomondo. Appen är även smart nog att veta vilka aktiviteter du loggat oftast via de tjänsterna för att ha med dem i en senaste-lista. Än så länge finns inget stöd för pulsband och liknande, men det kanske kommer i form av deras egna stegräknare inom kort.

Hittills påverkar de nya tagen däremot inte delningsmöjligheterna av dina aktivitetsdata till andra tjänster, men vem vet? Kanske är det här ett första steg för Fitbit?