Går i graven först i sommar

Fitbit förlänger stödet för Pebble till sista juni

Den klassiska smartwatch-tillverkaren Pebbles produkter kommer att ha fullt stöd fram till den 30 juni. Det står klart efter att den nya ägaren Fitbit nu meddelat att man inte planerar att stänga ned Pebble-tjänsterna i januari, som man tidigare sagt.

Publicerad Uppdaterad

Pebble är ett intressant kapitel i smartwatch-historien. Vill man vara en aning trubbig så skulle man kunna påstå att den Kickstarter-finansierade klockan innebar början på hela segmentet som vi känner det idag, det vill säga med klockor som paras till en smartphone, kör appar och visar notifieringar. Men Pebbles historia går tvivelsutan mot sitt slut, något som stod klart redan när wearable tech-jätten Fitbit köpte företaget 2016. Till en början var det tänkt att support, servrar för tjänster och användarforum skulle stängas ned i januari 2018. Nu förlänger dock Fitbit tidsfristen till den 30 juni. 

Vill ge utvecklarna tid

Enligt Fitbit så handlar det om att man vill ge utvecklarna lite mer tid på sig för övergången från Pebble till Fitbits klocka Ionic, en enhet som Fitbit nu förstås hoppas sälja riktigt mycket av till Pebble-användare och som man också erbjuder dem rabatt på. Pebble-klockorna kommer självfallet i viss mån fortfarande att fungera även efter den 30 juni, men på lite sikt lär klockornas mjukvara inte hänga med när nya versioner av Android och IOS släpps. 

Källa