Annons

Vector

Fitbit köper ännu ett klockföretag

Fitbit var inte nöjda med Pebble, nu har de svalt ytterligare en klockmakare.

Publicerad Uppdaterad

Förra året försvann Pebble från kartan över tillverkare av smarta klockor då Fitbit köpte upp större delen av företaget. Spekulationerna gick varma om att Fitbit var på väg att satsa seriöst på smarta klockor och dagens nyhet lär knappast motbevisa den tesen.

Idag meddelar Fitbit nämligen att de köpt upp Vector. Det var en liten spelare på marknaden för smarta klockor vars första klocka kunde skryta med hela en månads batteritid. Detta mycket tack vare dess skärm av E-ink.

Precis som med Pebble struntar Fitbit i att köpa själva produkterna, utan nöjer sig istället med utvalda delar av personalstyrkan och tekniken som Vector utvecklat. Vector hälsar att det inte kommer att släppas fler klockor under deras namn till följd av köpet, som än så länge är utan en officiell prislapp.

Intressant bild
Sett till vad Pebble och Vector hade att erbjuda börjar det bli en ganska intressant bild som framträder. Båda företaget körde på skärmar med E-ink för batteritidens skull, så det lutar onekligen åt något sådant i en kommande klocka från Fitbit. Tekniken användes just för att få en lång batteritid, någon vecka med Pebble och en månad med Vector och Fitbits egna prylar brukar ligga kring en vecka. Rimligen är det åt det hållet Fitbit siktar nu också. Från Pebble kan de dessutom ta med sig en uppkoppling som för det mesta var lika robust som den Fitbit själva gör, samt basen för ett appsystem till smarta klockor. Varken Fitbit eller Pebble var dock mästare på klockdesign, men där kommer istället Vector in som siktade mot samma design som lyxigare armbandsur med sina klockor.

Sett till det börjar en väldigt intressant produkt ta form och det ska bli väldigt intressant att se hur Fitbits första riktiga smarta klocka (för ärligt talat har de varit urusla på just den biten själva) kommer att se ut.