Bättre översikt, nya appar

Fitbit uppdaterar sina klockor Ionic och Versa till 3.0 med nya funktioner

Operativsystemet i Fitbits klockor Ionic och Versa har fått en uppdatering och den ska innebära bättre översikt och flera nya appar.

Publicerad Uppdaterad

I Sverige dominerar Apple och Samsung inom mobiltelefoner såväl som inom smarta klockor, men Fitbit har med sina smarta klockor Ionic och Versa nått framgångar. Det är också en stor anledning till att bolaget numera gör vinst.

För de kunder som redan köpt en klocka av Fitbit kommer med start idag en glad nyhet i form av uppdateringen till version 3.0 av klockornas operativsystem. I Fitbit OS 3.0 som den nya verisonen heter ska man som användare kunna få bättre översikt med mer information tillgänglig direkt, utan att du behöver klicka dig vidare. Det handlar bland annat om sömndata och utökade träningsfunktioner. Dessutom ska Fitbit i uppdateringen lägga till möjligheter för att du snabbt ska kunna lägga till din aktuella vikt och hur mycket och när du dricker på ett enkelt sätt. Du ska alltså kunna göra och se mer direkt på klockan istället för att ta upp mobiltelefonen och titta i Fitbit-appen.

10 nya appar

När det gäller appar för klockan är utbudet idag begränsat jämfört med de flesta andra aktörerna, men Fitbit OS 3.0 innebär i alla fall att tio nya appar från olika mer eller mindre kända varumärken gör entré. Det handlar om Myswimpro, Fitbark, Noonlight och Trx samt ytterligare appar inom främst hälsa. Själva meddelar Fitbit att deras speciella hälsofunktioner för kvinnor där menstruationscykeldata över tid visas kommer till Fitbit-appen i början av 2019.

Fler möjligheter för apputvecklare

Utöver funktionerna för användare lovar även Fitbit två API:er för utvecklare, ett för träning och ett för forskning där data från Fitbit-klockan kan användas på nya sätt. Två exempel på detta, där utvecklarna fått förhandstillgång till dessa data är Alpine Snow som låter dig se antal åk, hastighet, höjd, väder och annat i en slalomapp och appen Skateboard som visar hastighet, distans och annat när du åker just skateboard. Fitbit själva experimenterar dessutom med en Tennis-app som ger dig data om ditt spel så länge du har klockan på samma arm som du håller racket med.

Fitbit OS 3.0 släpps med början idag, men det kan dröja något innan uppdateringen blir synlig för alal användare. När vi testat finns uppdateringen i skrivande stund ännu inte tillgänglig.