Fitbit OS 5.1 för Fitbit Sense och Versa

Fitbit uppdateras – får Google Assistant och fler nya funktioner

Vi testade nyligen Fitbit Sens och nu har den liksom systermodellen Fitbit Versa fått uppdateringen till Fitbit OS 5.1. Det innebär flera nya och förbättrade funktioner, även om alla inte är tillgängliga i Sverige.

Publicerad Uppdaterad

Viktigaste nyheetn är nog att Google Assistant nu ska komma till klockorna. Det inleds nu genom att Google Assistant blir tillgängligt i USA och Sverige står näst på tur, enligt Fitbit i början av 2021. Google Assistant i Fitbits klockor lyssnar inte efter Hey Google eller OK Google. Istället måste du starta Google Assistant-appen i klockan för att den sedan ska lyssna och agera på vad du säger till den. 

Utöver detta bidrar Fitbit OS 5.1 även med möjligheten att ringa samtal via klockan samt en förbättrad mätning av blodets syresättningsnivå och hur den presenteras. När vi testade Fitbit Sense var man tvungen att välja en speciell urtavla för att kunna få information om blodets syresättning. Med uppdateringen kan du istället se den här informationen i Fitbit-appen oavsett vilken urtavla du valt. Syresättningen mäts kontinuerligt under natten och du kan därmed få ett värde när du vaknat. Fitbit berättar samtidigt att den urtavla som krävts för att se syresättningen hittills laddats ner av fler än en miljon användare och Fitbit utlovar även fler olika urtavlor som kan visa SpO2-värdet innan året är slut.

Utöver detta kan användare nu alltså även använda klockan som ett headset och ringa och ta emot samtal direkt med hjälp av klockans högtalare och mikrofon. Fitbit OS 5.1 börjar rullas ut globalt med start idag.