Gör livet lite enklare för diabetiker

Fitbits Ionic får stöd för blodsocker-mätning

Fitbit har knappt hunnit lansera sin smartwatch Ionic innan man nu aviserar ett samarbete med läkemedelsföretaget Dexcom, som möjliggör övervakning av blodsockernivån via klockan.

Publicerad:

8 sep 2017 - 09:04

Uppdaterad:

8 sep 2017 - 09:04

Att hålla koll på blodsockernivån är avgörande för diabetiker. Och det finns förstås även en poäng för andra att se över sina värden emellanåt. Men att göra det är inte sällan en krånglig process som involverar blodprov. Wearable tech-jätten Fitbit vill dock vara med och förenkla processen och lanserar nu därför stöd för avläsning av blodsockernivåer. Detta med sin nyligen lanserade smartwatch Ionic via mobilsensorn G5 från Dexcom. Det innebär alltså inte att Fitbit-klockan mäter nivån direkt, utan snarare att den är kompatibel med G5-sensorn. 

Sitter under huden

Det hela är resultatet av ett samarbete som Fitbit nyligen inledde med Dexcom, och stödet för sensorn ska vara helt implementerat och redo att användas i början av nästa år. G5-sensorn är ett implantat och sitter under användarens hud. Sensorn skickar ut data om personens hälsa var femte minut, vilket ger ett kontinuerligt flöde av information som ger en mycket god bild av blodsockervärdet. Baksidan är att G5-sensorn är rätt dyr, då den kostar motsvarande 7 200 kronor. 

.

.

 

.