Fitbit Versa 2

Fitbits nästa klocka i läckta bilder

Fitbits nästa klocka väntas heta Versa 2, och nu har den dykt upp på bild.

Publicerad Uppdaterad

Fitbits omställning från aktivitetsarmband till klockor som huvudverksamhet blev en succé i och med Versa, deras andra klocka, som kombinerade populära klockfunktioner med ett attraktivt pris på drygt 2000 kronor. I våras följde man upp den med den ännu billigare versa Lite edition, men den blev enligt företagets egna uppgifter inte den försäljningsframgång man hoppades på.

När nu IFA-mässan i Berlin börjar närma sig är det alltså läge för Fitbit att lansera nytt igen, och det ser ut att bli en Versa 2, om man får tro den pålitliga läckaren Evan Blass som säger sig ha kommit över officiella pressbilder.

Av bilderna att döma finns skillnaderna mot förra Versa mer under huven än i själva designen, som ser bekant ut, om än med lite mer rundade former i aluminiumhöljet. Precis som på Versa Lite edition har man också tagit bort de två högerknapparna, vilket i mitt tycke bara förenklade användargränssnittet.

Baksidan ska ha en förbättrad pulsmätare mot föregångaren, och klockan ska vara vattentät ner till 50 meters djup. Skärmen är denna gång av Amoledtyp, mot LCD för den förra Versa.

De största nyheterna med klockan får vi nog veta mer om när vi har mer än bara utseendet att gå på. Notera dock de snygga vävda armbanden på bilderna. Med förra årets Versa behövde man köpa specialutgåvan för att få vävt armband till klockan.

Källa