Flaxar in våra lurar igen

Flappy Bird gör comeback - med multiplayer

Gör er beredda på Flappy Birds återkomst till i sommar, hälsar utvecklaren Dong Nguyen.

Publicerad Uppdaterad

Flappy Bird blev en världssensation i början av året. Konceptet är lika enkelt som det var skoningslöst: Hjälp en flaxande fågel att flyga igenom en ändlös bana av rör i olika höjd. Timing är a och o. Minsta feltryckning på skärmen och fågeln snuddar vid ett av rören - vilket leder till att spelet är över.

Enligt uppgifter ska utvecklaren Dong Nguyen ha tjänat 50 000 dollar om dagen på sitt spel. Nguyen blev dock snabbt anklagad för att ha stulit sin grafik från Nintendos populära Super Mario-serie. Efter att ha mottagit dödshot bestämde sig han för att ta bort Flappy Bird från App Store och Google Play-butiken. Det ledde i sin tur till att telefonen med spelet installerat på såldes på för hundratusentals kronor på Ebay.

Nu har den flaxande fågeln sikte på våra mobiler igen. I ett uttalande till CNBC säger nämligen Dong Nguyen att han är redo på att släppa sitt spel till app-butikerna igen.

Spelet förväntas släppas i augusti, och ska då ha fått ett helt nytt multiplayer-läget. Om Dong Nguyen lyckas återupprepa sin massiva framgång från i början av året återstår dock att se.

Källa