https://www.mobil.se/nyheter/flash-10-kr-ver-windows-phone-7
336199
Nyheter
Adobe satsar på kommande mobiler

Flash 10 kräver Windows Phone 7

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/646825.jpg?itok=mJR-C1Lv', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/646825.jpg?itok=0eRvWLjZ', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/646825.jpg', w: 500, h: 380, title: ' ' },]
Microsoft tänker sig att äldre versioner av det egna operativsystemet ska finnas kvar vid sidan av Windows Phone 7, men nu har även Adobe officiellt tappat intresset.

Sedan en tid tillbaka jobbar Adobe på att få in fullständiga flash-funktioner i Micorosofts mobila webbläsare Internet Explorer Mobile.

HTC:S avancerade Windows-mobil HD2 hade kunnat bli en av de första mobilerna som kunde hantera Flash 10.1 men nu meddelar Adobe att man satsar på det kommande Windows Phone 7. De nuvarande mobilerna och deras versioner av systemet är inte längre intressanta.

Nyligen plockade Skype bort Windows Mobile-versionerna av sin mobilklient från sin webbplats. Man hade kommit fram till att klienten inte längre höll måttet och att vidareutveckla den var inte aktuellt.