https://www.mobil.se/nyheter/fler-detaljer-om-tres-samarbete-med-xiaomi
566268
Nyheter
Telefonerna släpps 7 december – enda svenska operatör

Fler detaljer om Tres samarbete med Xiaomi

Det var Tres ägare Hutchison som tidigare i år meddelade att man ingått ett samarbete med Xiaomi om att sälja bolagets telefoner. Nu vet vi vilka telefoner som inleder samarbetet.

Det blir Xiaomi Mi8 och Xiaomi Redmi 6A som Tre börjar sälja och tack vare samarbetet med Xiaomi globalt är Tre den enda svenska operatör som säljer telefonerna. De finns dock sedan tidigare tillgängliga via återförsäljare som Netonnet, Kjell & Company, Cdon och Dustin.  

Svenskanpassade

Xiaomi levererar sedan en tid sina telefoner med svenska som språk i mjukvaran och under sommaren har, sedan samarbetet offentliggjordes i början av maj, har Tre i Sverige testat telefonerna i sitt nät och är nu klara för lansering. De två telefonerna kommer att finnas i Tres webbutik från och med den 7 december, men fler telefonmodeller ska tillkomma. Även andra produktkategorier kan tillkomma och utöver mobiltelefoner gör Xiaomi allt från dammsugare till  elscootrar, bärbara datorer, drönare, eltandborstar och tv-apparater.

Både Redmi 6A och Mi8 släpps den 7 december hos Tre och kontantpriset blir för Redmi 6A 1395 kronor och för Xiaomi Mi8 5495 kronor. Tre kommer inte att lagerföra telefonerna i sina fysiska butiker, men den som föredrar att göra sitt köp i butik snarare än via webben kan gå till en butik för att köpa och kommer då att få telefonen hemskickad några dagar senare.

Ämnen