Stöd för surfplattor och äldre telefoner

Fler enheter får Google Assistant

Googles smarta assistent finns tillgänglig i S8 och S8 Plus.

Google har i ett blogginlägg meddelat att man står i begrepp att rulla ut sin AI-assistent Google Assistant till fler användare. Både surfplattor och äldre telefoner kommer nu att få tillgång till assistenten.

Publicerad Uppdaterad

Google har inte mycket att säga till om när det handlar om vilka enheter från tredjeparts-tillverkarna som ska ha vilken version av Android. Men det förhindrar ju å andra sidan inte att man rullar ut funktionalitet som bara finns i nyare versioner av Android även till äldre versioner, i den mån det går. Och precis det är vad man nu gör med AI-assistenten Google Assistant, som nu kommer att få avsevärt större spridning. 

Surfplattor står på tur

Till en början rullar man ut Google Assistant till telefoner som kör Android 5.0 Lollipop. Det är initialt användare i USA, Storbritannien, Indien, Australien, Kanada och Sinagpore som får tillgång till Google Assistant på engelska. Den som bor i USA, Mexiko eller Spanien och har språkinställningen spanska kommer också att få tillgång till assistenten, och utöver det rullas den även ut till användare i Italien, Japan, Tyskland, Brasilien och Sydkorea.

Med start nästa vecka påbörjas utrullningen även till surfplattor som kör Android 7.0 Nougat och 6.0 Marshmallow, men initialt enbart till användare i USA med språkinställningen engelska.

Källa