Databrist

Fler förseningar för Bixby

Problemen med utvecklingen av Samsungs AI-assistent Bixby avlöser varandra. Nu rapporteras tjänsten bli ännu mer försenad på engelskspråkiga marknader, till följd av ”databrist”.

Publicerad Uppdaterad

Samsungs AI-assistent Bixby var ett av de stora dragplåstren när den koreanska elektronikjätten presenterade sina nya Galaxy S8-telefoner i våras. Men Bixby har visat sig vara något av en besvikelse så här långt. Dels är assistenten långt ifrån färdig och saknar många av de förmågor som konkurrenter som Apples Siri eller Google Assistant ståtar med. Men kanske framför allt, så har Bixby visat sig ha mycket svårt med engelskan. Från början skulle en full version av Bixby på engelska ha lanserats under våren. Nu när vi börjar närmar oss mitten av sommaren kommer dessutom uppgifter om att ytterligare förseningar är att vänta. 

”Databrist”

Enligt en talesperson för Samsung så ska det vara databrist som ligger till grund för förseningarna. Exakt vad det innebär är oklart, men möjligen kan det handla om att alltför få betatestare har anslutit sig, eller att man inte fått ihop tillräckligt med röstprover för att kunna skapa en assistent som förstår olika dialekter. Samsung har bland annat använt forumet Reddit för att komma över fler engelska dialekter. Det ska även förekomma språkförbistringar mellan Samsungs kontor i USA och Sydkorea, som har gjort det tufft att kommunicera kring utvecklingsarbetet inom företaget. Det senaste obekräftade budet på när en fullfjädrad Bixby-version på engelska kan släppas är nu ”före andra halvan av juli”. Om det stämmer vet vi med andra ord mycket snart. 

Källa