Annons

Note 8, Galaxy S7

Fler Samsungmobiler kan få Android 8 inom kort

Samsung har börjat rulla ut Android 8.0 till Galaxy Note 8 i USA, samtidigt som fler telefoner, inklusive Galaxy S7, certifierats med den nya systemversionen.

Publicerad Uppdaterad

Än så länge är det bara Galaxy S9 och S8 av Samsungs telefoner som i sina olika varianter har fått Android 8.0 Oreo, men fler är på gång. Först ut ser Galaxy Note 8 ut att bli. Den telefonen har redan uppdaterats till Android 8.0 Oreo både olåst och i en del operatörsutföranden i USA. Vi har ännu inte sett någon Note 8 uppdateras i Sverige, men det är förmodligen inte långt borta.

Det första vi såg av Androiduppdateringen av Note 8 var från Wifi Alliance. Telefoner måste nämligen få ett nytt godkännande av standardiseringsorganisationen Wifi Alliance vid större systemuppdateringar, och Note 8 med Android 8.0 dök upp där ett par veckor innan de första telefonerna uppdaterades officiellt. Och nu har flera Samsungmodeller siktats med Android 8.0 hos Wifi Alliance.

Först och främst rör det sig om de två år gamla toppmodellerna Galaxy S7 och S7 Edge som alltså ser ut att stå inför en snar uppdatering. Men även de billigare modellerna Galaxy A5 (2017) och Galaxy A3 (2017) från förra året, och den tåliga men enklare Xcover 4 ser ut att få uppdateringen till Android 8.0.

Utöver dessa väntar vi oss även att surfplattan Galaxy Tab S3 ska få uppdateringen, medan Galaxy S6-serien av allt att döma ser ut att bli utan, eftersom Samsung har tagit bort S6 och S6 Edge från listan över telefoner som får de månatliga säkerhetsuppdateringarna.

Uppdateringen av Galaxy S8 till Android har inte varit problemfri, och den stoppades tillfälligt på grund av problem med buggar, men vi tycker att den är en trevlig uppfräschning av S8, kanske mer för Samsungs egna nya funktioner som tillförs med systemuppdateringen än för Android 8.0 i sig. Här finns bland annat möjligheten att ha mer än en inloggning till appar som normalt inte tillåter det, och möjligheten att snabbspola video i videospelaren.

Källa